Geri Gönderme Kampı Görüş Hakkı

Geri gönderme merkezleri, Türkiye’de yasal olarak bulunma hakkı olmayan veya bu hakkı kaybeden yabancıların sınır dışı edilmeleri için geçici olarak tutuldukları yerlerdir. Geri gönderme merkezlerinde kalan yabancılarla görüşmek isteyen kişilerin bazı şartları yerine getirmeleri gerekir.

Geri gönderme merkezlerinde kalan yabancılarla görüşebilecek kişiler şunlardır:

  • Yabancının aile üyeleri: Eş, çocuk, anne, baba, kardeş gibi birinci ve ikinci derece yakınları geri gönderme merkezinde kalan yabancıyla görüşebilir. Bunun için akrabalık bağını kanıtlayan belgeleri ibraz etmeleri gerekir.
  • Yabancının avukatı: Yabancının hukuki yardım alması için kendisini temsil eden avukat geri gönderme merkezinde kalan yabancıyla görüşebilir. Bunun için avukatlık kimliğini ibraz etmesi gerekir.
  • Yabancının konsolosluğu: Yabancının vatandaşı olduğu ülkenin konsolosluk yetkilileri geri gönderme merkezinde kalan yabancıyla görüşebilir. Bunun için konsolosluk kimliğini ve resmi yazışmayı ibraz etmeleri gerekir.
  • Yabancının doktoru: Yabancının sağlık durumuyla ilgili bir sorun yaşaması durumunda kendisine tedavi veren doktor geri gönderme merkezinde kalan yabancıyla görüşebilir. Bunun için doktorluk kimliğini ve sağlık raporunu ibraz etmesi gerekir.
  • Yabancının uluslararası koruma başvurusu yaptığı kurum: Yabancının Türkiye’de uluslararası koruma talebinde bulunduğu veya bu talebinin değerlendirildiği kurumun yetkilileri geri gönderme merkezinde kalan yabancıyla görüşebilir. Bunun için kurum kimliğini ve başvuru belgesini ibraz etmeleri gerekir.

Genellikle yabancıların işverenleri, yabancı kampa alındığında görüşmek için arkasından gitmektedir. Ancak akrabalık bağı olmadığı için görüşmesi mümkün değildir.

Geri gönderme merkezlerinde kalan yabancılarla görüşmek isteyen kişilerin ayrıca şu hususlara dikkat etmeleri gerekir:

  • Geri gönderme merkezlerinde kalan yabancılarla görüşmek için önceden randevu almak gereklidir. Randevu almak için ilgili geri gönderme merkezinin telefon numarasını arayarak veya internet sitesinden başvuru yaparak randevu talep edilebilir.
  • Geri gönderme merkezlerinde kalan yabancılarla görüşmek için belirlenen gün ve saatte geri gönderme merkezine gitmek gereklidir. Randevu saatinde gecikme veya iptal durumunda ilgili geri gönderme merkeziyle irtibata geçmek gereklidir.
  • Geri gönderme merkezlerinde kalan yabancılarla görüşürken güvenlik kurallarına uymak gereklidir. Geri gönderme merkezine girerken kimlik kontrolü ve arama yapılacaktır. Görüşme sırasında herhangi bir eşya veya belge vermek veya almak istenirse bunun için izin alınmalıdır.

Related Posts

Yabancılar Türkiye’ye Sağlık Sebebiyle Gelip Kalabilir Mi?

Sağlık Sebebiyle Türkiye’ye İltica ve İkamet: Kimler Kalabilir, Kimler Kalmaz? Bazı insanlar, Türkiye’ye vize alarak gelip sağlık sebebiyle burada kalabileceklerini ya da kimlik alabileceklerini düşünüyor. Ancak bu durum, sanıldığı kadar basit değildir. İşte gerçekler: Türkiye’ye Sağlık Sebebiyle Gelenler Kalabilir mi?...

Mağdur Kimdir? Mağdur Ne Demek?

Mağdur Kimdir? Mağdur kelime anlamı olarak, “haksızlığa uğramış, zarar görmüş kişi” demektir. Hukuki anlamda mağdur, kendisine karşı işlenen suç nedeniyle doğrudan fiziksel, psikolojik veya ekonomik zarar gören kişidir. Mağdur olan kişi, hukuki haklarını bilerek bu süreci doğru yönetebilir. Çocuk Mağdurlar...

Haksız Fiil Ne Demek? En Basit Anlatım

Haksız Fiil Nedir? Haksız fiil, bir kişinin bir başkasına zarar vermesi ve bunun yasalar tarafından yanlış kabul edilmesi durumudur. Yani, eğer biri başkasına zarar veriyorsa ve bu zarar hukuka aykırıysa, bu haksız fiildir. Haksız Fiilin 4 Temel Şartı Bir olayın...

Gümrükte Kaldım Para Yolla Diyen Kadınlar Erkekleri Dolandırıyor

Havada Aşk Kokusu Var Bulgaristan’dan gelen, güzelliği ve zarafetiyle dikkat çeken bir kadın, amcamızla internet üzerinden tanışır. Sosyal medya aracılığıyla başlayan sohbetleri, kısa sürede derin ve samimi bir hale gelir. Kadının nazik tavırları, içten gülümsemesi ve etkileyici konuşmaları, amcamızın ona...

Üfürükçü Sözde Hocaların Söyledikleri Suç Mu?

Elini Öpene Cennet Vaadi Son zamanlarda, dini inançları istismar eden bazı şahısların, halk arasında yanlış bilgi yayarak kamu düzenini bozma riski taşıdığı gözlemlenmektedir. Özellikle, bir şahsın kendisini dinlemenin 1000 kez cami yaptırmaktan daha sevap olduğunu iddia etmesi, bu tür istismarların...

Sağlık Sorunu Olan Yabancıların Sınır Dışı Edilmesinde Dikkat Edilecekler

I. 6458 Sayılı Kanun’un 54/1-i Maddesi Uluslararası Koruma Başvurusu Reddedilenlerin Sınır Dışı Edilmesi Ne Zaman Sınır Dışı Edilebilirler? Sınır Dışı İşlemi Tesis Edilirken Sağlık Sorunu II. 6458 Sayılı Kanun’un 55. Maddesi Ciddi Sağlık Sorunları, Yaş ve Hamilelik Durumu Nedeniyle Seyahat...

Yorum Bırakın

Recent Articles

Mart 18, 2025
Paranın Değer Kaybı Davası 2025 Güncel Karar Munzam Zarar
Mart 17, 2025
Karar İncelemesi Ortaklığın Giderilmesi ve Ehil Mirasçılık Değerlendirmesi
Mart 17, 2025
Ortaklığın Giderilmesi Davası: Mirasçılar Arasında İhale Mümkün mü?
Mart 17, 2025
AYM Bireysel Başvuru Harcı Anayasa’ya Aykırıdır!
Mart 17, 2025
Vefat Eden Yakınımın Mallarını Nasıl Öğreniriz?
Mart 14, 2025
Yıkılacak Derecede Tehlikeli Yapıların Yıkımı İçin Tebligat Yapılması Zorunlu mudur?
Mart 14, 2025
Kira Sözleşmesi Bittiğinde Kiracı Otomatik Olarak Evden Çıkmak Zorunda mı?
Mart 13, 2025
Avukatlık Mesleğinin Korunmasına İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi: Ne Anlama Geliyor?
Mart 13, 2025
Maaşını Eksik veya Geç Alan İşçiler Ne Yapabilir? Haklarınızı Biliyor Musunuz?
Mart 12, 2025
Trafik Kazasında Kusurlu Tarafın Tazminat Sorumluluğu
Mart 12, 2025
SGK’dan İşçiye Kolaylık! İşten Ayrılış Kodunu Artık SGK Düzeltecek
Mart 12, 2025
Havalı Tabanca Öldürür mü? Hukuki ve Tıbbi Açıdan Değerlendirme
Mart 11, 2025
Ayıplı Mal Tüketici Hukuku Rehberi Kısa Yollar Pratik Çözüm
Mart 10, 2025
İşten Nasıl Çıkılır? Tazminat Alarak Ayrılmanın Yolları
Mart 10, 2025
3194 Sayılı Kanunun 32. Maddesi Gereğince İmar Mevzuatına Aykırıdır Belirtmesi Nedir ve Nasıl Kaldırılır?
× Avukata Sor