Geri Gönderme Kampı Görüş Hakkı

Geri gönderme merkezleri, Türkiye’de yasal olarak bulunma hakkı olmayan veya bu hakkı kaybeden yabancıların sınır dışı edilmeleri için geçici olarak tutuldukları yerlerdir. Geri gönderme merkezlerinde kalan yabancılarla görüşmek isteyen kişilerin bazı şartları yerine getirmeleri gerekir.

Geri gönderme merkezlerinde kalan yabancılarla görüşebilecek kişiler şunlardır:

  • Yabancının aile üyeleri: Eş, çocuk, anne, baba, kardeş gibi birinci ve ikinci derece yakınları geri gönderme merkezinde kalan yabancıyla görüşebilir. Bunun için akrabalık bağını kanıtlayan belgeleri ibraz etmeleri gerekir.
  • Yabancının avukatı: Yabancının hukuki yardım alması için kendisini temsil eden avukat geri gönderme merkezinde kalan yabancıyla görüşebilir. Bunun için avukatlık kimliğini ibraz etmesi gerekir.
  • Yabancının konsolosluğu: Yabancının vatandaşı olduğu ülkenin konsolosluk yetkilileri geri gönderme merkezinde kalan yabancıyla görüşebilir. Bunun için konsolosluk kimliğini ve resmi yazışmayı ibraz etmeleri gerekir.
  • Yabancının doktoru: Yabancının sağlık durumuyla ilgili bir sorun yaşaması durumunda kendisine tedavi veren doktor geri gönderme merkezinde kalan yabancıyla görüşebilir. Bunun için doktorluk kimliğini ve sağlık raporunu ibraz etmesi gerekir.
  • Yabancının uluslararası koruma başvurusu yaptığı kurum: Yabancının Türkiye’de uluslararası koruma talebinde bulunduğu veya bu talebinin değerlendirildiği kurumun yetkilileri geri gönderme merkezinde kalan yabancıyla görüşebilir. Bunun için kurum kimliğini ve başvuru belgesini ibraz etmeleri gerekir.

Genellikle yabancıların işverenleri, yabancı kampa alındığında görüşmek için arkasından gitmektedir. Ancak akrabalık bağı olmadığı için görüşmesi mümkün değildir.

Geri gönderme merkezlerinde kalan yabancılarla görüşmek isteyen kişilerin ayrıca şu hususlara dikkat etmeleri gerekir:

  • Geri gönderme merkezlerinde kalan yabancılarla görüşmek için önceden randevu almak gereklidir. Randevu almak için ilgili geri gönderme merkezinin telefon numarasını arayarak veya internet sitesinden başvuru yaparak randevu talep edilebilir.
  • Geri gönderme merkezlerinde kalan yabancılarla görüşmek için belirlenen gün ve saatte geri gönderme merkezine gitmek gereklidir. Randevu saatinde gecikme veya iptal durumunda ilgili geri gönderme merkeziyle irtibata geçmek gereklidir.
  • Geri gönderme merkezlerinde kalan yabancılarla görüşürken güvenlik kurallarına uymak gereklidir. Geri gönderme merkezine girerken kimlik kontrolü ve arama yapılacaktır. Görüşme sırasında herhangi bir eşya veya belge vermek veya almak istenirse bunun için izin alınmalıdır.

Related Posts

blank

Geri Gönderme Merkezleri Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönerge

Sır Gibi Saklanan Geri Gönderme Merkezleri Hizmet Özel İç Yönerge Göç idaresi müdürlükleri çalışma usulü ve esasları hakkında bir yönergeye dayanarak haftasonu avukat görüşüne izin vermemekte, hukuka aykırı ve keyfi kısıtlamalar yapmaktadır. Dayanak olarak ise kendi iç yönergeleri olduğunu söylemekte,...
blank

Sağlık Sorunu Olan Yabancıların Sınır Dışı Edilmesinde Dikkat Edilecekler

I. 6458 Sayılı Kanun’un 54/1-i Maddesi Uluslararası Koruma Başvurusu Reddedilenlerin Sınır Dışı Edilmesi Ne Zaman Sınır Dışı Edilebilirler? Sınır Dışı İşlemi Tesis Edilirken Sağlık Sorunu II. 6458 Sayılı Kanun’un 55. Maddesi Ciddi Sağlık Sorunları, Yaş ve Hamilelik Durumu Nedeniyle Seyahat...

Yorum Bırakın

Recent Articles

Eylül 25, 2023
Üvey Baba Soyadı Çocuğa Verilemez
blank
Eylül 22, 2023
Narsist Partnerden Boşanmak ve Narsizme Karşı Önlemler
blank
Eylül 22, 2023
Narsisti Nasıl Anlarız? 9 Maddede Tanı ve Teşhis
blank
Eylül 20, 2023
Kaan Kazgan ve Savaş Cebeci Kavgasının Hukuki Arka Planı
blank
Eylül 10, 2023
İstanbul Sözleşmesi Nedir? Ailenin Korunması Ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun Ne Anlatır?
blank
Eylül 10, 2023
Marka Tescil Başvurusu Nasıl Yapılır? A’dan Z’ye Detaylı Rehber
blank
Eylül 8, 2023
Savcılık Dosyaları Neden UYAP’da Görünmüyor?
blank
Eylül 8, 2023
Banka Hesap Dolandırıcılarının Yeni Tuzağı Komisyoncu ve Aracılar
blank
Eylül 8, 2023
İcra Mahkemeleri Neden Ön İnceleme Duruşması Yapmaz?
blank
Eylül 5, 2023
Borderline Kişilik Bozukluğu Olan Bir Partnerden Boşanma
blank
Eylül 2, 2023
Hisse Senedi Saklama Ücreti Nedir?
blank
Eylül 1, 2023
آیا ترکیه پناهندگان را پذیرفته است؟ (Does Turkey Accept Refugees?)
blank
Eylül 1, 2023
Our Contribution to Human Rights and Immigration Policies as Turkey’s Leading Team in Immigration Law
blank
Ağustos 31, 2023
Yabancılar Hukuku Alanında Açtığımız Davalar Sınır Dışı Kararları Hak İhlalleri
blank
Ağustos 31, 2023
Asylum Process in Turkey: How Can I Seek Asylum in Turkey? Can I Become a Refugee in Turkey?
× Avukata Sor