Fenomenlerin Tutuklanması Hukuka Uygun Mu?

Neden Tutuklandılar? Tutuklama Hukuka Uygun Mu? Serbest Kalırlar Mı?

Basında fenomenler olarak anılan kesimin kısa sürede zengin olmasıyla Türkiye’nin gündemi değişmiş herkes bu insanları konuşur olmuştur. Ancak yakın zamanda basın yansıyan haberlerde fenomenlerin POS cihazlarını illegal şekilde temin edip kullanarak kara para akladığı ortaya konulmuş ve geniş bir ekiple hareket ettiği haberlerde tartışılmıştır.

Fenomen kesimin, öncelikle gözaltına alınması ve akabinde tutuklanması aslında hukuka uygun bir tedbirdir. Hayatın olağan akışında hiç kimse kısa süre içerisinde milyonlarca dolarlık bir servete ulaşamaz ve olayımızda da görüldüğü üzere bu servete ulaşıldığını gösteren yasal bir belge fatura ve ticaret akışı da ortaya konulamadığı basına yansımıştır.

Burada kanunun aradığı kuvvetli suç şüphesi görmekteyiz. Ayrıca Ceza Muhakemesi Kanunu 100. maddede katalog şekilde yer alan suç işleme amacıyla örgüt kurma olayımızda mevcut olabilir.


Dosyada taraf vekilliği yapmadığımızdan dosyanın detayı hakkında bilgi sahibi değiliz ancak bu seviyede büyük bir zenginliğin ve kara para akışının birkaç kişiyle birlikte olmayacağı bir emir komuta zinciri altında iş birliği iş bölümü yapılarak düzen disiplinin içerisinde icra edilmiş olma ihtimali basındaki haberleri okuyunca kuvvetli görünüyor. Hatta bu profesyonel ekibin içerisinde çeşitli meslek mensupları olma ihtimali de her zaman mevcut.

Fenomenler Neden Yakalandı?

Ceza Muhakemesi Kanunu 100. maddede sayıldığı üzere ayrıca delillerin karartılması da tutukluluk sebebi olarak esas alınmış. Düşündüğümüz zaman bu kadar zengin ve arkasında birden çok kişinin bulunma ihtimali olan yapılanmada muhakkak ki delilleri karartmak isteyen yok etmek isteyen ve tanıklar üzerinde baskı kurmaya amaçlayan kötü niyetli kişilerde olacaktır.


Hem delilerin karartılmasını önlemek hem de adil yargılanmanın sağlanması ve şayet varsa örgütün kendi içerisindeki iletişimin kesilmesi için tutuklama tedbiri ceza muhakemesi kanununa göre teorik olarak uygun görünmektedir. Ancak bu yaptıklarımız sadece soyut bir yorumdan ibarettir ve teorik bir tartışmadır çünkü biz dosyanın avukatı değiliz ve dosya ile ilgili gazete haberleri haricinde bir bilgimiz yoktur. Yargılama ilerledikçe dosyanın detaylarını hep beraber göreceğiz.

Şayet bu fenomenler gelirlerini belgelerlerse ve ticaretin içerisinde bu parayı hakkıyla kazandıklarını mahkeme önünde ortaya koyarlarsa mahkeme tahliye kararı verecek ve yargılamanın sonunda beraat edeceklerdir.

Ceza alsınlar veya beraat etsinler hukuka uygun adaletli bir yargılama olacağından eminiz.

Related Posts

POS Cihazı Yerine İBAN Ödemesi Ceza Gerektirmez

POS Yerine IBAN Kullanırsam Hapis Cezası Alır Mıyım? IBAN Kullanmak Suç Mu Oldu? POS Cihazı Yerine IBAN Kullanmamda Sakınca Var Mı? Son zamanlarda, IBAN üzerinden para transferleri ve bu konudaki yasal düzenlemeler çeşitli medya platformlarında sıklıkla tartışılan konular arasında yer...

FEZLEKE NEDİR?

Fezleke, Arapça kökenli bir kelimedir. ‘’Yazının sonundaki özet’’ anlamını taşımaktadır. Fezleke, Arapça ‘’fa dalika’’ yani ‘’şöyle ki, şu halde’’ kalıplarından türemiş bir kelimedir. Fezleke, bir suçun işlendiğine dair şüphelerin ortaya çıktığı durumlarda cumhuriyet savcılığı emriyle başlatılan soruşturma sürecinin bir parçasıdır....

İnfaz Nasıl Hesaplanır? Online İnfaz Hesaplama

İçindekiler Giriş Yatar Hesabı Nedir? Cezaevindeki Hükümlülerin Durumu Hükümlülerin Cezalarının Hesaplanması İnfaz Hesabı Nedir? Koşullu Salıverme ve Denetimli Serbestlik Yatar Hesabı ve İnfaz Hesabı Arasındaki Farklar Yatar Hesapla Nedir? Yatar Hesapla Nasıl Yapılır? İnfaz Hesapla Nedir? İnfaz Hesapla Nasıl Yapılır?...

Kasten yaralama: Bir anlık öfke ne kadar pahalıya mal olabilir?

KASTEN YARALAMA SUÇU VE CEZASI  Kasten yaralamaMadde 86- (1) Kasten başkasının vücuduna acı veren veya sağlığının ya da algılama yeteneğinin bozulmasına neden olan kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.(2) (Ek fıkra: 31/3/2005 – 5328/4 md.) Kasten...

Yorum Bırakın

Recent Articles

Mart 21, 2025
WhatsApp Hesabınızın Kapanacağına Dair Gelen Mesajlar Gerçek mi? Dikkat: Dolandırıcılık Olabilir!
Mart 21, 2025
Sahte Avukat SMS Dolandırıcılarını Anlama Rehberi 2025
Mart 20, 2025
Ruhsata Tabi Olmayan Yapılar ve Uyulması Gereken Esaslar
Mart 20, 2025
Yıkım İşleminde Dikkat Edilecek Hususlar
Mart 20, 2025
Birden Fazla Katlı Yapılarda Yapı Tatil Tutanağı Nasıl Tutulmalıdır?
Mart 20, 2025
Yapı Kullanma İzni Nedir? Yapı Kullanma İzni Ve Ruhsat Arasındaki Fark Nedir?
Mart 18, 2025
Paranın Değer Kaybı Davası 2025 Güncel Karar Munzam Zarar
Mart 17, 2025
Karar İncelemesi Ortaklığın Giderilmesi ve Ehil Mirasçılık Değerlendirmesi
Mart 17, 2025
Ortaklığın Giderilmesi Davası: Mirasçılar Arasında İhale Mümkün mü?
Mart 17, 2025
AYM Bireysel Başvuru Harcı Anayasa’ya Aykırıdır!
Mart 17, 2025
Vefat Eden Yakınımın Mallarını Nasıl Öğreniriz?
Mart 14, 2025
Yıkılacak Derecede Tehlikeli Yapıların Yıkımı İçin Tebligat Yapılması Zorunlu mudur?
Mart 14, 2025
Kira Sözleşmesi Bittiğinde Kiracı Otomatik Olarak Evden Çıkmak Zorunda mı?
Mart 13, 2025
Avukatlık Mesleğinin Korunmasına İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi: Ne Anlama Geliyor?
Mart 13, 2025
Maaşını Eksik veya Geç Alan İşçiler Ne Yapabilir? Haklarınızı Biliyor Musunuz?
× Avukata Sor