Anlaşmalı Boşanma Davası Nedir? Nasıl Açılır? (TMK 166/3)

Anlaşmalı boşanma, günümüzde en yaygın boşanma davası çeşididir. Evlilik en az bir yıl sürmüş ise, eşlerin birlikte başvurması ya da bir eşin diğerinin açtığı davayı kabul etmesi hâlinde, evlilik birliği temelinden sarsılmış sayılır.

Bu hâlde boşanma kararı verilebilmesi için, hâkimin tarafları bizzat dinleyerek iradelerinin serbestçe açıklandığına kanaat getirmesi ve boşanmanın malî sonuçları ile çocukların durumu hususunda taraflarca kabul edilecek düzenlemeyi uygun bulması şarttır.

Hâkim, tarafların ve çocukların menfaatlerini göz önünde tutarak bu anlaşmada gerekli gördüğü değişiklikleri yapabilir. Bu değişikliklerin taraflarca da kabulü hâlinde boşanmaya hükmolunur. Bu hâlde tarafların ikrarlarının hâkimi bağlamayacağı hükmü uygulanmaz (TMK 166/3).

Protokol İcra Edilebilir Şekilde Hazırlanmalı ve Avukat Gözünden Geçmelidir.

Anlaşma protokolünün icra edilebilir olması gerekir. Bazı şarta bağlı protokollerin mahkemeler tarafından onaylanması ileride çözülmesi zor problem doğurmaktadır. Tarafların boşanma sonucunda yarım kalan bir inşaatı tamamlayıp daire vereceği taahhüdünün protokole yazılması akabinde icrası ayrıca bir sorundur. İnşaatın yarım kalması durumunda, tamamlanması için dava mı açılacak, tamamlamazsa diğer eş tamamlatıp bedelini icraya mı koyacak, dairenin mülkiyet devri için tedbir talepli ek dava mı açılacak gibi birden çok soru ve sorun da bonus olarak karşımıza çıkar.

Böyle maddeler yerine daha somut maddi edimler yazılabilir. Anlaşmalı boşanma karşılığı olarak 100.000 TL verilmesi, ödemede temerrüde düşülmesi halinde paranın değerini koruyacak alternatif çözümler üretilmesinde avukatın rolü büyüktür.

Protokol hatalı hazırlanırsa size bir gayrimenkulü kaybetmek kadar ağır fatura çıkarabilir. Bir avukattan danışmanlık alarak ortaya çıkabilecek riskleri en aza indirmek gerekir.

Anlaşmalı Boşanma Davasının Dinlenebilmesi İçin Medeni Kanunda Bazı Şartlar Getirilmiştir

Anlaşmalı boşanma davası açılabilmesi için evlilik ilişkisinin en az bir yıl sürmesi gerekmektedir. Taraflar ortak bir dilekçe ile başvurmaları sonucu anlaşmalı boşanma gerçekleşebileceği gibi eşlerden birinin usulüne uygun olarak açmış olduğu boşanma davasındaki tüm talepleri diğer tarafın kabul etmesi ile de anlaşmalı boşanma gerçekleşebilir. Ayrıca boşanma davası çekişmeli olarak açılmış ve devam etmekte iken tarafların anlaşmalı boşanma iradelerini açıklayan protokolü mahkemeye sunmaları ya da duruşma esnasında anlaşma şartlarını duruşma zaptına geçirmeleri ile de anlaşmalı boşanma gerçekleşebilir.

Kanun, tarafların iradelerini hakim huzurunda özgürce açıklayabilmeleri için anlaşmalı boşanma için bu şartı getirmiştir. Hakim tarafların iradelerinin herhangi bir nedenle fesada uğradığını tespit ederse boşanma talebini reddedecektir. Tarafların boşanma iradelerini hakim huzurunda bizzat açıklamaları gerekmektedir. Boşanma, kişiye sıkı sıkıya bağlı haklardan olduğu için boşanma avukatının tarafların yerine geçerek boşanma iradesini açıklaması mümkün değildir.

Tarafların, hakime sunduğu anlaşma şartlarındaki maddi-manevi tazminat, nafaka (İştirak ve yoksulluk nafaksı), çocukların velayeti, çocuklar ile kişisel münasebet gibi hususların hakim tarafından uygun bulunması gerekir. Hakim gerek görürse bu şartlarda değişikliğe gidebilir. Ancak hakimin yapmış olduğu bu değişiklikler taraflarca kabul edilmesi durumunda anlaşmalı boşanma gerçekleşebilir. Aksi durumda dava çekişmeli boşanma davasına döner. Ancak uygulamada hakimler genelde tarafların anlaşma sağladıkları şartları kabul ettiklerinden bu durum ile pek karşılaşılmaz.

Anlaşmalı boşanma davası, çekişmeli boşanma davasına göre daha hızlı ve kolay sonuçlanır. Bu nedenle, tarafların anlaşabildikleri durumlarda anlaşmalı boşanma yoluna gitmeleri tavsiye edilir. Ancak, tarafların anlaşamadığı durumlarda çekişmeli boşanma davası açmak gerekebilir. Bu durumda, tarafların bir avukat tutarak haklarını korumaları ve davalarını en kısa sürede sonuçlandırmaları önemlidir.

Anlaşmalı Boşanma Mantıklı Mıdır?

Anlaşmalı boşanmayı tavsiye eder misiniz şeklinde sorular almaktayız. Öncelikle taraflara anlaşmalı boşanmayı tavsiye ediyoruz. Çekişmeli boşanma davasında tarafların aleyhine olabilecek, utanç verici, küçük düşürücü hatta sır niteliğinde olan tüm detayları ortaya dökülmektedir. Hatta ortaya dökülmekle kalmamakta bu iddialar için tanıklar dinletilmekte, tüm olaylar tanıkların, avukatların, hakimin, mübaşir ve mahkeme çalışanları önünde ortaya saçılmaktadır.

Bazı tanıklar gerçek dışı beyanlarda bulunabilir. Tanık bir tarafın akrabası ve yakın arkadaşıysa olayları taraflı anlatıp, yaşanmış bir olayı tam ters şekilde yansıtabilir.

rneğin, bir eşin akrabası ya da yakın arkadaşı, olayları diğer tarafın aleyhine çarpıtarak gerçek dışı beyanlarda bulunabilir. Aynı şekilde, boşanma davası sürecinde tarafların yakın çevresi, tarafların birbirlerine karşı olan tutumlarına göre ifadelerinde değişiklik yapabilirler.

Boşanma davalarında tarafların yakın akrabaları ve arkadaşları tarafından yapılan taraflı ifadeler, mahkemenin kararını etkileyebilir.

Duruşmalardaki kin, nefret ve çekişmenin baskısını düşününce, bir şekilde uzlaşma şansı varsa tarafların uzlaşmasını gerekirse maddi olarak zarar etmelerini ancak bunu denemelerini tavsiye ederiz. Ancak hiçbir şekilde anlaşma zemini sağlanamıyorsa çekişmeli boşanma davası açılacaktır.

Anlaşmalı Boşanmada duruşmaya gitmeye gerek var mı?

İki tarafında da duruşmaya gitmesi gerekecektir.

Anlaşmalı boşanma davası açabilmek için tarafların duruşmaya gitmeleri ve anlaşmalı boşanma protokolü imzalamaları gerekmektedir. Bu protokolde, malî sonuçlar ile çocukların velayeti, nafaka (iştirak ve yoksulluk nafakaları), malların paylaşımı gibi konular yer alır. Tarafların anlaşması ve mahkemenin de bu anlaşmayı uygun bulması halinde, boşanma kararı verilir ve hüküm kesinleşir.

ŞartlarAçıklamaları
Evlilik ilişkisinin en az bir yıl sürmüş olmasıResmi nikahtan itibaren en az bir yıllık sürenin geçmiş olması gerekmektedir.
Tarafların birlikte başvurması ya da bir eşin diğerinin açtığı davayı kabul etmesiAnlaşmalı boşanma davası, tarafların birlikte başvurması ya da bir eşin diğerinin açtığı davayı kabul etmesi ile gerçekleşebilir.
Tarafların hakim huzurunda boşanma iradelerini açıklamalarıTarafların iradelerini hakim huzurunda özgürce açıklayabilmeleri için anlaşmalı boşanma için bu şart getirilmiştir.
Hakimin tarafların anlaştığı düzenlemeyi uygun bulmasıHakim, tarafların ve çocukların menfaatlerini göz önünde tutarak, tarafların anlaştığı düzenlemeyi uygun bulması gerekmektedir.
Hakimin düzenlemede değişiklik yapmasıHakim gerek görürse, düzenlemede değişikliğe gidebilir. Ancak, bu değişikliklerin taraflarca da kabul edilmesi gerekmektedir.
Tarafların ikrarlarının hâkimi bağlamayacağı hükmü uygulanmazAnlaşmalı boşanmada, tarafların ikrarlarının hâkimi bağlamayacağı hükmü uygulanmaz.

Anlaşmalı boşanma davası açabilmek için yukarıdaki şartların tamamının sağlanması gerekmektedir. Bu şartlar, Medeni Kanunun 166. maddesinde düzenlenmiştir.

AVUKATA SOR ONLİNE DANIŞMANLIK AL

blank

ÖRNEK DİLEKÇE

ÖRNEK ANLAŞMALI BOŞANMA DAVA DİLEKÇESİ

T.C.
[ADLİYE / AİLE MAHKEMESİ]

Davacı:
[Adı ve Soyadı] [TC Kimlik No] [Adres]

Davalı: [Adı ve Soyadı] [TC Kimlik No] [Adres] [Telefon Numarası]

KONU: Anlaşmalı boşanma davası açılması talebimizdir.

AÇIKLAMALAR:

  1. Taraflar, [Evlenme Tarihi] tarihinde [Evlenme Yeri] ilçesinde evlenmiştir.
  2. Taraflar, [Evlenme Süresi] süre boyunca birlikte yaşamış olup, [Ayrılık Tarihi] tarihinden itibaren anlaşarak ayrı yaşamaktadırlar.
  3. Tarafların evlilik birliği içerisinde herhangi bir çocukları bulunmamaktadır / Tarafların evlilik birliği içerisinde [Çocuk Sayısı] çocukları bulunmaktadır.
  4. Taraflar, evlilik birliğinin temelden sarsılması ve ortak yaşamlarını sürdürmelerinin imkânsız hale gelmesi sebebiyle anlaşarak boşanmaya karar vermişlerdir.

ANLAŞMA MADDELERİ:

  1. Taraflar, anlaşmalı boşanma davasında herhangi bir tazminat talep etmeyeceklerdir.
  2. Taraflar, evlilik birliği içerisinde edinilmiş olan malların paylaşımı konusunda anlaşmış olup, tarafların alacağı ve vereceği hiçbir şey kalmamıştır.
  3. Tarafların evlilik birliği içerisinde doğan çocukları bulunmamaktadır / Tarafların evlilik birliği içerisinde doğan çocuklarının velayeti, [Velayeti Alacak Tarafın Adı ve Soyadı]’na verilecektir.
  4. [Velayeti Alacak Tarafın Adı ve Soyadı], çocukların ihtiyaçları için [Nafaka Tutarı] TL tutarında iştirak nafakası talep etmektedir.
  5. Taraflar, bu anlaşma maddeleri dışında herhangi bir talepte bulunmayacaklarını kabul ve beyan ederler.

SONUÇ VE İSTEM: Yukarıda açıklanan nedenler ve anlaşma maddeleri doğrultusunda, tarafların anlaşmalı olarak boşanmalarına karar verilmesini arz ve talep ederiz.

Davacı: [Davacı Adı ve Soyadı] Davalı: [Davalı Adı ve Soyadı]

EKLER:

  1. Nüfus kayıt örneği
  2. Evlilik cüzdanı fotokopisi
  3. Varsa çocukların kimlik bilgileri

ÖRNEK ANLAŞMALI BOŞANMA PROTOKOLÜ

ANLAŞMALI BOŞANMA PROTOKOLÜ

Madde 1 – Taraflar
İşbu anlaşmalı boşanma protokolü (“Protokol”) aşağıda isimleri ve adresleri belirtilen taraflar arasında tanzim edilmiştir:

Davacı:
Adı Soyadı: [Davacı Adı Soyadı]
TC Kimlik No: [Davacı TC Kimlik No]
Adresi: [Davacı Adresi]

Davalı:
Adı Soyadı: [Davalı Adı Soyadı]
TC Kimlik No: [Davalı TC Kimlik No]
Adresi: [Davalı Adresi]

Madde 2 – Boşanma Nedeni
Taraflar, evlilik birliğinin temelinden sarsılması nedeniyle anlaşmalı olarak boşanmaya karar vermişlerdir.

Madde 3 – Çocukların Velayeti ve Nafaka
Tarafların işbu evlilik birliğinden dünyaya gelen çocukları [Çocukların Adı Soyadı ve Doğum Tarihleri] olup, çocukların velayeti [… eşin adı…]’ya verilecektir. [… eşin adı…] çocukların her türlü bakım, eğitim, sağlık ve diğer ihtiyaçlarını karşılamakla yükümlüdür. [… diğer eşin adı…] çocuklar için her ayın 1’inde toplam […nafaka miktarı…] TL tutarında nafaka ödeyecektir.

Madde 4 – Taşınmaz Mallar
Tarafların evlilik birliği süresince edindikleri taşınmaz malların taksimi konusunda anlaşmışlardır. Taşınmaz mallar aşağıdaki şekilde paylaştırılacaktır:

  1. [Taşınmaz malın adresi, tapu bilgileri]: [… eşin adı…]’ya devredilecektir.
  2. [Taşınmaz malın adresi, tapu bilgileri]: [… eşin adı…]’ya devredilecektir.

Madde 5 – Taşınır Mallar
Tarafların evlilik birliği süresince edindikleri taşınır malların taksimi konusunda anlaşmışlardır. Taşınır mallar aşağıdaki şekilde paylaştırılacaktır:

  1. [Taşınır malın cinsi ve özellikleri]: [… eşin adı…]’ya verilecektir.
  2. [Taşınır malın cinsi ve özellikleri]: [… eşin adı…]’ya verilecektir.

Madde 6 – İştirak Nafakası
Taraflar, birbirlerine iştirak nafakası talebinde bulunmamayı kabul etmişlerdir.

Madde 7 – Boşanmanın Fer’ileri
İşbu Protokol ile taraflar, an

laşmalı boşanma davasının fer’ileri hakkında da mutabık kalmışlardır. Tarafların üzerinde anlaştığı fer’i haklar aşağıdaki gibidir:

Madde 8 – Soybağı Taraflar, boşanma sonrasında çocukların soybağı konusunda herhangi bir değişiklik talep etmeyeceklerdir.

Madde 9 – Müşterek Konut Taraflar, boşanma sonrasında müşterek konut olarak kabul edilen [Adres] adresindeki konuttan feragat etmeyi ve ilgili konutun [… eşin adı…]’ya devredilmesini kabul etmişlerdir.

Madde 10 – İletişim ve Ziyaret Taraflar, boşanma sonrasında çocuklarla ilgili iletişim ve ziyaret hakları konusunda anlaşmışlardır. [… çocukların velayetini alan eşin adı…] çocuklarla olan iletişim ve ziyaret hakkını [… diğer eşin adı…]’ya düzenli olarak sağlayacaktır. Ziyaret programı ve süreleri tarafların karşılıklı anlaşması ile belirlenecektir.

Madde 11 – Boşanma Davası İşbu Protokol uyarınca taraflar, anlaşmalı boşanma davasını açmak ve yürütmek hususunda anlaşmışlardır. Taraflar, dava sürecinde ve sonrasında bu protokolde belirtilen hükümlere uymayı taahhüt ederler.

İşbu anlaşmalı boşanma protokolü, tarafların serbest iradeleriyle düzenlenmiş olup, tarafların okuyarak ve anlayarak imzalamış oldukları 11(on bir) maddeden ibarettir.

Davacı: Davalı: [Davacı Adı Soyadı] [Davalı Adı Soyadı]

Tarih: Tarih:

Related Posts

blank

Aldatma ve Zina Arasındaki Fark Nedir?

Aldatma ve Zina Sebebiyle Boşanma Davası Cinsel İlişki ve Mesajlaşmak Farklı Sebepler Mi? Hangi Sebebe Dayanarak Boşanma Davası Açılabilir? Aldatma ve zina kavramları halk arasında genellikle aynı anlamda kullanılsa da hukuki olarak bu iki terim önemli farklar taşır. Türk Medeni...
blank

Tanık Duruşmaya Gitmezse Ne Olur? Tanık Duruşmadan Nasıl Kaçabilir?

Beni Tanık Yazmışlar Zorla Duruşmaya Götürürler Mi? Bu yazı Stj.Av.Ömer Batuhan DOĞAN’ın katkıları ile yazılmıştır. Tanık Nedir? Tanık, bir suça veya olaya şahit olan ve bu konudaki bilgi ve gözlemlerini mahkeme veya adli makamlar önünde beyan eden kişidir. Tanıklık, kamu...
blank

Tek Taraflı Kazada KASKO Ödemesi Sürücüye İtiraz ve Dava

Sürücü Değişikliği Var Diyerek Zararı Ödemiyorlar KASKO Neden Ödeme Yapmıyor? Sigorta şirketleri, kapsamlarında kalan zararı ödemek istemeyebilirler. Özellikle kamera kaydının olmadığı durumlarda, şarampole yuvarlanma, duvara çarpma veya direğe çarpma gibi tek taraflı kazalarda, sürücünün kim olduğuna inanmayabilirler. Ayrıca, sürücünün alkollü...
blank

Üfürükçü Sözde Hocaların Söyledikleri Suç Mu?

Elini Öpene Cennet Vaadi Son zamanlarda, dini inançları istismar eden bazı şahısların, halk arasında yanlış bilgi yayarak kamu düzenini bozma riski taşıdığı gözlemlenmektedir. Özellikle, bir şahsın kendisini dinlemenin 1000 kez cami yaptırmaktan daha sevap olduğunu iddia etmesi, bu tür istismarların...
blank

Gürültücü Komşuya Karşı Hukuk Savaşı Rehberi

Gürültücü Komşuyu Hapse Attırabilir Miyiz? Modern toplumda, apartman ve site yaşamı, pek çok insan için ortak bir yaşam alanını paylaşmak anlamına gelir. Bu tür yaşam alanlarının avantajları olduğu kadar dezavantajları da vardır. Gürültü sorunu, bu dezavantajların başında gelir. Gürültücü bir...
blank

Kimlik Süresi Biten Yabancının Vekaletname Verememesi Sorunu

Hukuku Silip Atan Vekaletname Uygulaması Yabancıların kimlik süresi bitince, göç sistemlerinde kişinin hakları kapalı konuma getirilmeye başlandı. Yabancı kaçak duruma düşünce, noter 99’la başlayan kimlik numarasını sisteme girse dahi sistem kabul etmemekte, noter vekaletname çıkaramamaktadır. Noterler Birliği ise yasal mevzuatı,...
blank

İstanbul Sözleşmesi Nedir? Ailenin Korunması Ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun Ne Anlatır?

İstanbul Sözleşmesinin Amacı Nedir? 2011’de İstanbul’da imzalanan “İstanbul Sözleşmesi”, kadınları ve aileyi şiddetten korumayı hedefleyen uluslararası bir anlaşmadır. Bu anlaşmanın temel felsefesi, toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın haklarının önemine dayanmaktadır. Bu sözleşmenin getirdiği ilkelere dayanarak Türkiye, 2012’de “Ailenin Korunması Ve...
blank

Borderline Kişilik Bozukluğu Olan Bir Partnerden Boşanma

Borderline Nedir? Borderline Kişilik Bozukluğu (BKB), duygusal istikrarsızlık, yoğun ilişkiler ve kimlik sorunları gibi belirleyici özelliklerle tanınır. Bu bozukluğa sahip bireylerle evlilik veya uzun süreli ilişkiler, çoğu zaman bir dizi zorluk ve karmaşık duygusal dinamikle karakterize edilir. Araştırmalara göre borderline...
blank

Sınır Dışı Kararlarına Karşı Etkin Araştırma Yapılmalıdır. Deport Etkin Araştırmaya Engel Olamaz.

Sınır Dışı Kararları Ve İdare Mahkemesi Tutumu İdare mahkemelerinin sınır dışı davalarında gözden kaçırdığı bir hususu bu yazımızda ele alacağız. Ülkemizde son zamanlarda yaşanan ekonomik kriz sebebiyle yabancılar sıklıkla sınır dışı edilmekte, hepsinin hakkında sınır dışı kararı alınmaktadır. Bu sınır...
blank

Aidat Ödemeyen Kiracıyı Nasıl En Hızlı Tahliye Ederiz ?

Kiracı Aidat ve Yan Giderleri Ödemek Zorundadır Günümüz toplumunda, gayrimenkul ilişkileri sürekli olarak hukuki tartışmaların merkezinde yer almaktadır. Özellikle kiracı ve mülk sahibi arasındaki ilişki, çeşitli hukuki meselelere ve uyuşmazlıklara zemin hazırlar. Bu meselelerin en yaygınlarından biri, ev sahiplerinin kiracıları...
blank

İcra Dosya Takip Sistemimiz – E-İcra Ofisi

İcra Departmanı Nasıl İşler ? Tecrübeli bir icra avukatı olarak, şirketlerin icra takip dosyaları, alacak dosyaları ve itiraz üzerine açılan davaları gibi süreçleri başarıyla yönetiyoruz. Özellikle Limited şirketler, site yönetim şirketleri, yabancı dil kursları, inşaat şirketleri, emlak şirketleri ve toptan...
blank

Yoksulluk Nafakası Davası Örnek Dilekçe

… AİLE MAHKEMESİNE DAVACI : TC KİMLİK NO : ADRES : VEKİLİ : (Varsa tarafların kanuni temsilcilerinin) ADRES : (Varsa tarafların kanuni temsilcilerinin) DAVALI : ADRES : KONU : Yoksulluk nafakası verilmesi istemimizden ibarettir. AÇIKLAMALAR: 1-) Müvekkilimizle davalı arasındaki evlilik,...
blank

Çocuk İştirak Nafakası Artırım Dava Dilekçe Örneği

… AİLE MAHKEMESİ’NE DAVACI : TC KİMLİK NUMARASI : ADRES : VEKİLİ :(Varsa tarafların kanuni temsilcilerinin) ADRES :(Varsa tarafların kanuni temsilcilerinin) DAVALI : ADRES : KONU: Aylık …TL. olan İştirak Nafakasının …TL. Arttırılması ile Aylık …TL.’ye Çıkartılması Talebimiz Hakkında AÇIKLAMALAR:...
blank

Akrabaya Karşı Yardım Nafakası Davası Dilekçe Örneği

………… AİLE MAHKEMESİ HAKİMLİĞİ’NE, DAVACI: TC KİMLİK NUMARASI: ADRES: VEKİLİ: (Varsa tarafların kanuni temsilcilerinin) ADRES: (Varsa tarafların kanuni temsilcilerinin) DAVALI: ADRESİ: KONU: Davalının aylık …(……) TL.- yardım nafakası ödemesine karar verilmesi talebidir. AÇIKLAMALAR: Müvekkilimiz ……… davalı ………………’in annesi olup, ………...
blank

Boşanma Davalarında Genel Sebepler, Özel Sebepler Farkları ve Bilinmesi Gerekenler: Sıkça Sorulanlar

Çekişmeli Boşanma Davaları Rehberi Boşanma davaları çiftlerin hayatında zor bir süreçtir ve genellikle sıkıntılı bir dönemden sonra ortaya çıkarlar. Boşanma davaları, genel ve özel sebepler olmak üzere iki ana kategoriye ayrılır. Bu yazıda, boşanma davalarının genel ve özel sebeplerinin farkları,...
2 Responses
    1. blank
      Av.Mehmet Mert SEZGEN

      Merhabalar, anlaşmalı boşanma süreci tüm işlemleri ile 3 aya kadar sürebilir ancak her olay kendi içerisinde farklı dinamikler taşıdığı için somut olaya göre süre değişiklik arz edebilir.

Yorum Bırakın

Recent Articles

blank
Aralık 12, 2024
Köy Taşınmazları İçin Yeni Düzenleme: Hak Sahiplerine 31 Aralık 2028’e Kadar Ek Süre Tanındı
blank
Aralık 12, 2024
2025 Yılı Trafik Cezaları Listesi
blank
Aralık 12, 2024
Arabanın Sileceğini Kaldırmak Suç Mudur?
blank
Aralık 10, 2024
Uçağım Rötar Yaptı Geç Kaldım Nasıl Tazminat Alırım?
blank
Aralık 8, 2024
Hisseli Gayrimenkulü Ucuza Alıp Dava Açma Rehberi
blank
Kasım 30, 2024
Memura Karşı Yapılan Hakaretler Önödeme Kapsamında Değildir
blank
Kasım 30, 2024
Trafik Kaza Dosyasını Çalıp Araba Seviste Kaldı Diyerek Para İsteyen Dolandırıcılar
blank
Kasım 28, 2024
Para Verip Hakaret Edebilir Miyiz?
blank
Kasım 25, 2024
Aldatma ve Zina Arasındaki Fark Nedir?
blank
Kasım 21, 2024
Kumar Oynayana Hapis Cezası Geliyor Mu?
blank
Kasım 21, 2024
Hakkında Şikayet Var Diye Mesaj Geldi Dolandırılma Avukata Sor
blank
Kasım 20, 2024
E-Devlet Üzerinden Kira Sözleşmesi Yapmak Zorunlu Mu?
blank
Kasım 13, 2024
Çalışma Koşullarında Esaslı Değişiklik Tazminatını Alıp İşi Bırak
blank
Kasım 12, 2024
MASAK Banka Dökümlerini Alabilir Mi? Bahis Parasını Yakalar Mı?
blank
Kasım 12, 2024
Mahkemeye Posta Yolu İle Dilekçe Gönderilir Mi?
× Avukata Sor